PÁLYÁZAT

„Kapacitásnövelés a hatékony körkörös gazdaságért”

Cégünk a VEKOP-1.2.6-20 kódszámú pályázaton („A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása”) visszatérítendő támogatást nyert, mely az eredményességi mérési szempontok szerinti értékelés alapján átfordulhat vissza nem térítendő támogatássá.

Pályázat célkitűzése:

A koronavírus gazdasági hatásainak enyhítése a hazai vállalkozások munkavállalói létszámának minél nagyobb arányú megtartásán keresztül, valamint a hazai KKV-k termelékenységének növelése és technológiai megújulásának támogatása.

Kedvezményezett: METALEX 2001 Hulladékkereskedelmi Kft.

Projekt azonosító: VEKOP-1.2.6-20-2020-00674

Támogatási összeg: 50 491 000 Ft

Támogatás mértéke: 70%

Projekt tervezett befejezése: 2021.09.30.

Projekt rövid összefoglalója:

Vállalkozásunk a koronavírus pandémia következtében fellépő termelés és bevétel csökkenést kívánja ellensúlyozni a projekt által. A fejlesztés célja a kábeldaráló üzem feldolgozási kapacitásának növelése és a folyamatok automatizálása, így a termelékenységi növekedés eredményeképpen csökkenteni tudjuk egységnyi kilogrammra vetített költségeinket. Az így megvalósítandó költségcsökkentéssel elkerüli cégünk a személyi jellegű kiadások csökkentését, így a projekt hozzájárul a munkavállalói létszám megtartásához. A projekt keretén belül megvalósítani kívánt tevékenységek a következők. Eszközbeszerzés keretén belül megvásárlásra kerül egy kábelhulladék aprítására szolgáló finomőrlő gép. Cégünk igénybe vesz gyártásoptimalizáláshoz és automatizáláshoz kapcsolódó tanácsadást, valamint marketing tanácsadást is, melyek által növekszik hatékonyságunk és ismertségünk. Ezenkívül a projekt keretében forgóeszköz beszerzés is megvalósul.

Metalex Kft

Vas-, Színesfém-, Elektronikai hulladék kereskedelem
Telep: 1214 Budapest, Rózsa u. 17.
T : (+36 1) 277 0572, 277 0355
www.metalex2001.hu