KÁBEL HULLADÉK

FELDOLGOZÁS ÉS KERESKEDELEM

A rendszerváltás körül Magyarországon megszűnt a kábelhulladékok ipari feldolgozása. Környezetünk jelentős károkat szenvedett a szakszerűtlen feldolgozás eredménye képen.

A hatóságok ugyan próbálták kontrollálni ezeket a tevékenységeket, de kevés sikerrel. Az úgynevezett „ Fémtörvény” életbe lépése óta az ilyen módszerek természetesen háttérbe szorultak.

Cégünk a 2000-es évek elején felismerte a változás igényét az iparágban és meglátta a pénzügyi potenciált egy új, a környezetre ártalmatlan kábelfeldolgozó üzem építésében.

 Az új és fenntartható és a környezetre ártalmatlan feldolgozási módszerre alkalmas üzem felépítése komoly beruházást igényelt.

A tervezés fázisában jelentős tanulmányokat folytattunk és felvettük a kapcsolatot több, hasonló területen tevékenykedő külföldi üzemmel és gyártóval, hogy megismerjük tapasztalataikat illetve, hogy megvizsgáljuk működésüket.

A tervezés fázisában világossá vált, hogy a lehető legmagasabb minőségű gépekre lesz szükségünk, ami egyfelől megfelel a környezetvédelmi előírásoknak, gazdaságosan üzemeltethető és legalább 10-20 évig fenntartható.

A színvonalat magasra tettük. Végül a német MeWA (ma már Andritz MeWa) gépgyártóban találtunk meg azt a partnert, akit kerestük. Pozitívan álltak a terveinkhez, bemutatták a gépeiket és segítették a munkánkat a kiemelkedő szakmai tapasztalatukkal.

Az üzemet 2001-ben indítottuk be, melynek mára a feldolgozott mennyisége eléri az évi 3000 tonnát. 2019-es beruházásainkat követően ezt a kapacitást 4000t fölé kívánjuk emelni.

A beérkező kábel hulladék gépi adagolással egy elődarálóba kerül, melyből folyamatosan tovább halad a technológiai lánc különböző fázisain. Egy magas hatékonyságú porelválasztó rendszer segítségével a működés közben keletkezett por lezárt zsákokba kerül. (környezeti por értéke nulla).

Az üzem hatékonyságát a modern szállítási rendszerek (szállítószalagok, pneumatikus szállítórendszer) is elősegítik. A fent említett technológia alacsony, mindösszesen 3 alkalmazott/műszak munkaerő igényt tesz lehetővé.

Az összes általunk végzett művelet maximálisan “zöld” és minden egyes kilogramm keletkezett anyag (réz-, műanyag granulátum, por) sorsa nyomon követhető.

A keletkezett anyagok a magyar piac érdeklődésének hiányába külföldre kerülnek értékesítésre, de reméljük hamarosan a hazai piacon is értékesítésre kerülhetnek.

TÖLTSE LE AKTUÁLIS ÁRLISTÁNKAT

Érvényes: 2024.04.16-tól visszavonásig

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Amennyiben kérdése lenne, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.

NYITVATARTÁS:

Hétfő – Csütörtök: 7:00 – 15:30
Péntek: 7:00 – 12:30

 

ÍRJON NEKÜNK ÜZENETET

Metalex2001 Kft

Vas-, Színesfém-, Elektronikai hulladék kereskedelem
Telep: 1214 Budapest, Rózsa u. 17.
T : (+36 1) 277 0572, 277 0355
F : (+36 1) 276 9878
www.metalex2001.hu